Orvos válaszol

    Hozzájárulok a kérdésem nyilvános megjelenítéséhez.

    Dr. Szőnyi György

    Dr. Szőnyi György
    szülész-nőgyógyász szakorvos

    A doktor úr segíthet válaszaival, ha nőgyógyászati témában vagy HPV-fertőzéssel, védőoltással kapcsolatban szeretne tájékozódni.

    Ha azonnali tanácsra lenne szüksége, és orvosa nem elérhető, akkor az itt található üzenetküldő kitöltésével felteheti kérdéseit, orvosszakértőnk pedig 2 munkanapon belül válaszol.
    Ha hozzájárul kérdése nyilvános megjelenéséhez, segítheti azokat a látogatókat, akik az Önéhez hasonló problémával küzdenek, vagy ugyanaz a kérdés foglalkoztatja őket. Kérdését természetesen anonim formában jelenítjük meg, így megőrizzük inkognitóját.
    Ne feleddje: az Orvos válaszol alkalmazás nem helyettesíti a nőgyógyászával, házi- vagy szakorvosával folytatott személyes konzultációt.

    Kérdések és válaszok

    Jó napot. Érdeklődni szeretnék hogy,a linzin c jo a hpv vírusra? Köszönöm a válaszát
    Kedves Bettina! A lizin c használatával nincsen túl sok bizonyított eset, de használatát meg lehet próbálni. Alapvetően az immunrendszer erősítése a cél, mert a HPV-t a saját szervezetének a védekezőmechanizmusa kell, hogy meggyógyítsa. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    2020.novembereben töltötte be lányom a 14.életévét, tehat idén novemberben lesz 15.most,áprilisban szeretnem elkezdeni a HPV oltássorozatot az eseteben. Kettő vagy három oltas szükséges neki? Ha ebben a korban választható,hogy melyik oltási sorozat lesz, ön melyiket választaná a ket vagy három komponensüt,és miert? Előre is köszönöm, tisztelettel kocsis andrea
    Kedves Andrea! Mindenképpen a 9 komponensű HPV elleni védőoltást javasolom és 3 oltásra lesz szükség, amivel a teljes védelmet ki lehet alakítani. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Tisztelt doktor! Kb 1 hónapja megjelent a végbél nyílásom körül egy kissebb szemölcs szerű valami, ami azóta terjed. Véletlenül lekapartam akkor pedig vérzik. Esetleg milyen orvoshoz kell fordulni ezzel a problémával?
    Kedves Niki! Bőrgyógyász vagy nógyógyász bizonyosan tud segíteni! Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Tisztelt Doktor Úr! A rákszűrés eredményem LSIL enyhe, HPV 56-s magas kockázattal. Az orvosom azt mondta májusban ismételjük meg, de nem írt fel semmit csak D vitamint. Fél éve Baba projektben vagyunk a férjemmel,eddig sajnos sikertelenül, már 39 éves vagyok. Ön szerint most álljunk le a próbálkozással májusig? Mennyire lenne veszélyes a babára, ha most esnék teherbe? Válaszát előre is köszönöm! Üdv:: Anikó
    Kedves Anikó! A babára nem veszélyes az állapot, de mindenképpen érdemes tisztázni a helyzetet és javasolt egy megfelelő regeneráló kezelést alkalmazni! Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Jo napot Dr.Úr. 2 hete voltam citologia vizsgálaton ( éves kivizsgálás ) akkor talált a dokim cisztát is 2x3 centit. Megcsinalta a citologiat melynek eredménye P3 lett-elváltozással (ami kicsi állítolag ). HPV-t vizsgál a dokim hétfon. Lehet ebből esetleg valami rák is ? Mennyi az esélye ennek ? Koszonom szépen hogy válaszol. Szépa napot. VIKTÓRIA
    Kedves Viktória! A P3-as cytológia a legnagyobb valószínűséggel nem takar rákos elváltozást. Ezzel együtt fogadja meg kezelőorvosa javaslatait a témában. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Üdvözlöm Lakatos Ágnes vagyok. Tavaly október 2 -án volt 1 mély nyak mütétem mert ,a rák szűrésem nem volt közép súlyos alapotba voltam .Amit azonal műteni kellett. Kúp kimetszesel .Most már másodszor voltam citológia vizsgálaton. Az első eredmény jó lett .De most megint enyhe LSIL és hpv gyanú van a leleten .Nagyon kétségbe vagyok esve .Hogy mi lesz velem mi vár rám .Azt is hozzá kell tennem hogy 31 éves vagyok nincs gyerekem és, soha nem volt még abortuszom .Köszönöm szépen előre is válaszát .
    Kedves Ágnes! Fontos lenne ismerni az első műtét szövettani eredményét, mert az határozza meg a tennivalókat! Konzultáljon erről operáló orvosával. A HPV-t az immunrendszerének kell legyőzni. Így azt erősíteni kellene, amire a következőt javasolnám: adassa be a 9 komponensű HPV elleni védőoltást, valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket és 3000 NE D vitamint szoktam javasolni egy általános vitamin-komplex mellé. Mindezeket mellett használjon Deflagin-Q vagy Papilocare hüvelygélt 3 hónapig. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Condyloma kezelèsènèl milyen kúra ajánlatos? Melyek azok az alapanyagok amelyeket NEM fogyaszthatunk, hogy visszaszorítsuk ezt a parazitát?
    Kedves Érdeklődő! A condylomát egy vírus okozza, humán papillómavírus a neve. Leginkább az immunrendszere erősítésével lehet visszaszorítani a vírust. Azonban fontos, hogy a condylomákat először el kell távolítani. Erre a fagyasztásos vagy lézeres módszer a leghatékonyabb. A HPV-t immunrendszerének kell legyőzni. Így azt erősíteni kellene, amire a következőt javasolnám: adassa be a 9 komponensű HPV elleni védőoltást, valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket és 3000 NE D vitamint szoktam javasolni egy általános vitamin-komplex mellé. Felmerülhet még az Isoprinosin használata, de én azt nem szoktam javasolni, mert nem látom az átütő hatékonyságot. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Jo Napot, Erdeklodni szeretnek, hogy ha valaki hpv virussal fertozott, Akkor adhato-e vedooltas? Vagy kell e varni a tunetek (szemolcsok) kezelesre, megszunesere?
    Kedves Érdeklődő! A HPV-t immunrendszerének kell legyőzni. Így azt erősíteni kellene, amire a következőt javasolnám: adassa be a 9 komponensű HPV elleni védőoltást, valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket és 3000 NE D vitamint szoktam javasolni egy általános vitamin-komplex mellé. Felmerülhet még az Isoprinosin használata, de én azt nem szoktam javasolni, mert nem látom az átütő hatékonyságot. Azonban fontos, hogy a condylomákat először el kell távolítani. Erre a fagyasztásos vagy lézeres módszer a leghatékonyabb. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Szep jo napot kivanok! Segitseget kernem,sajnos hpv fertozesem van.szemolcsokkel. Szeretnek egy orvost aki rendbe tesz ezzel kapcsolatba,es eltunteti rolam a szemolcsoket. Ha tud ebben segiteni nagyon meg koszonnwm
    Kedves Viktor! Keresse a G1 Intézetben Dr. Szakonyi József főorvos urat (06-1-4370296) Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
    Tisztelt Dr ! 38 eves vagyok 3 gyerek ... szemölcs jött ki a nemi szervemen kivül 3 kis bör szinü logo.. illetve belul az ajakon jobb oldalt.voltam nogyogyasznal.levette a rakszűrést es a hpv. Kaptam rá ecsetelöt amitöl kezd mulni... de közben a párom szerint neki is lett a comb hajlat felöl egy pici szemölcs szerű. Ebben az esetben ki kapja el kitöl? Mikor nekem megjelent a szemölcs volt sexualis egyutt léttünk.illetve ha senki nem lepett félre akkor hogy lehetséges ez. 23 eves kapcsolat. Köszönöm vàlaszát.üdv Mónika