Orvos válaszol

Fordulj hozzánk bizalommal, nincs tabu téma!

Ha azonnali tanácsra lenne szükséged, és orvosod nem elérhető, akkor az itt található üzenetküldő kitöltésével felteheted kérdéseidet, orvosaink pedig két munkanapon belül válaszolnak.

Ha hozzájárulsz kérdésed nyilvános megjelenéséhez, segítheted azokat a látogatókat, akik a tiédhez hasonló problémával küzdenek, vagy ugyanaz a kérdés foglalkoztatja őket. Kérdésedet természetesen anonim formában jelenítjük meg, így megőrizzük inkognitódat.

Ne feledd: az Orvos válaszol alkalmazás nem helyettesíti a nőgyógyászoddal, házi- vagy szakorvosoddal folytatott személyes konzultációt.

Dr. Szőnyi György

szülész-nőgyógyász szakorvos

A doktor úr segíthet válaszaival, ha nőgyógyászati témában vagy HPV fertőzéssel, védőoltással kapcsolatban szeretnél tájékozódni.

Hozzájárulok a kérdésem nyilvános megjelenítéséhez.

Elolvastam az Adatvédelmi Szabályzatot, beleértve az Átfogó Adatvédelmi Szabályzatot és annak tartalmát megértettem:

Hozzájárulok, hogy az MSD Hungary Kft. és a Reflex Üzleti Szolgáltató Kft. a személyes adataimat az Adatvédelmi Szabályzatnak és az Átfogó Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően kezelje:

Kérdések és válaszok

"Tisztelt Doktor Úr ! 65 éves férfi vagyok HPV szürést szeretnék elvégeztetni . Hol lehet jelentkezni Budapesten Üdvözlettel : várom a válaszát"
Kedves János! Leginkább urológus vagy bőrgyógyász tud HPV tesztet elvégezni férfiak részére. Intézetünkben (www.g1intezet.hu) bőrgyógyászaink tudnak Önnek segíteni ebben a témában! Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik e férfiak számára is védőoltás a HPV vírus megelőzésére? Ha létezik, akkor az eltér a nőknek szánt vakcinától, tehát külön úgy kell beszerezni hogy férfiak részére? Illetve hogy 35 éves férfiként van e még lehetőség, és van e értelme beoltatni magamat? Az is érdekelne, hogy ha valaki elkapta a vírust, akkor azon tud e segíteni a később beadott oltás? Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel, K. Péter"
Kedves Péter! A HPV elleni védőoltások közül a 4 és a 9 komponensű HPV elleni védőoltást lehet férfiaknak is beadni. Ezt mindenképpen javasolni szoktam, amennyiben fiatal férfiakról van szó, akik még a megállapodott párkapcsolat előtt járnak és új partnerekkel kerülhetnek kapcsolatba. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György