Orvos válaszol

Fordulj hozzánk bizalommal, nincs tabu téma!

Ha azonnali tanácsra lenne szükséged, és orvosod nem elérhető, akkor az itt található üzenetküldő kitöltésével felteheted kérdéseidet, orvosaink pedig két munkanapon belül válaszolnak.

Ha hozzájárulsz kérdésed nyilvános megjelenéséhez, segítheted azokat a látogatókat, akik a tiédhez hasonló problémával küzdenek, vagy ugyanaz a kérdés foglalkoztatja őket. Kérdésedet természetesen anonim formában jelenítjük meg, így megőrizzük inkognitódat.

Ne feledd: az Orvos válaszol alkalmazás nem helyettesíti a nőgyógyászoddal, házi- vagy szakorvosoddal folytatott személyes konzultációt.

Dr. Szőnyi György

szülész-nőgyógyász szakorvos

A doktor úr segíthet válaszaival, ha nőgyógyászati témában vagy HPV fertőzéssel, védőoltással kapcsolatban szeretnél tájékozódni.

Hozzájárulok a kérdésem nyilvános megjelenítéséhez.

Elolvastam az Adatvédelmi Szabályzatot, beleértve az Átfogó Adatvédelmi Szabályzatot és annak tartalmát megértettem:

Hozzájárulok, hogy az MSD Hungary Kft. és a Reflex Üzleti Szolgáltató Kft. a személyes adataimat az Adatvédelmi Szabályzatnak és az Átfogó Adatvédelmi Szabályzatnak megfelelően kezelje:

Kérdések és válaszok

"Kedves Doktor úr! A nőgyógyász szerint konizációra lesz szükség nálam, a citológia HSIL-t mutatott ki (ennél több mincs a papírra írva, tehát nem tudom milyen P vagyok.). Kért az orvos HPV tipizálását és vett le mintát biopsziához. Mint megértettem ez ahhoz kell, hogy megtudjuk mennyire rosszindulatú dolgokkal állunk szemben, de a műtét gyakorlatilag biztosan szükséges. A műtét egynapos kis műtét szerinte, de azért úgy hozzátette, hogy hát lehet koraszülés emiatt. Én még sosem szültem, 33 éves vagyok, és majd szeretnék gyereket. Van arról bármi statisztika, hogy ezzel mennyire növelem az esélyét a koraszülésnek? pl. 50%-al nő az esély? Továbbá szerinte a HPV miatt nem kell kezelni a páromat, ami nekem nagyon furcsa, hiszen nemi úton terjedő betegségről van szó. Tehát, ha ki is műtik a fertőzött területet, akkor azzal lehet, hogy én mentesülök a HPV-tól, de a párom nem tud visszafertőzni? Rettegek attól, hogy visszafertőz, mit tehetek ellene? Nagyon szépen köszönöm."
Kedves Erika! HSIL esetében a conizáció valóban szükséges műtét. A műtéti megoldások tekintetében azonban van olyan műtéti technika, amellyel csak minimális mértékben változik a méhnyak anatómiája, így a koraszülés esetleges előfordulása a műtétet követően viszonylag minimális, A műtétet követően mindkettőjüket érdemes ellenőrizni, illetve a HPV elleni védőoltást szintén mindkettőjüknek érdemes lenne megkapni, a visszafertőződések megelőzése érdekében. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves Doktor Úr!! A papillocare huvelygelt kezdtem használni 3 napja. Első alkalommal semmilyen változás nem volt. Viszont létezik-e, hogy az utóbbi két adagnal reggelre alhasi fájdalom jelentkezett. Általában nalam minden 5-8. Ciklusnal szoktak lenni ilYen gorcsök. Nem jellemző mindig. Illetve pici vérzést is pottyozest tapasztalok. Előre is köszönöm a valaszt. Tisztelettel, P.P."
Kedves Hölgyem! A Papilocare jellemzően nem okoz semmilyen görcsös állapotot. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ajánlott e beadatni a HPV III. oltást akkor, ha az március 16-án lett volna esedékes és most június van. Tehát 3 hónappal elcsúszva érdemes/ajánlott beadatni? Külföldön ragadtam a vírus miatt és itt csak most lesz lehetőségem kiváltani és beadatni. Decemberben, utazás előtt konzultáltam az orvossal, aki szerint elég lett volna májusban beoltani a harmadik vakcinát, mikor eredetileg haza érkeztem volna. Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Józsa Eszter"
Kedves Eszter! Igen, mindenképpen érdemes és hatékony is a 3. oltás beadása a leírtak szerint. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves Doktor Ur! Abban szeretnem a tanacsat kerni, hogy aprilisban condylomat allapitottak meg nalam. Kaptam ecsetelot, majd visszamentem kontrollra, ott megallapitottak, hogy a szemolcsok nagy resze eltunt, azonban van egy szemolcs, amelyet meg most is minden nap ecsetelek, azonban nem tunik el, illetve jonnek ki ujabb szemolcsok is, melyeket megint leecsetelek, eltunnek, majd par nap mulva megint kijon uj. Azt szeretnem kerdezni, ebben az esetben mit tudok meg tenni annak erdekeben, hogy vegleg eltunjenek a szemolcseim? Szedek C, D es multi vitaminokat, tovabba inofolict es merkformint a PCOS es IR-emre. Dohanyzom, ami eddigi olvasataim szerint ronthat a helyzeten.. Elore koszonom a valaszat! Udvozlettel: Anna"
Kedves Anna! A megmaradt conylomát fagyasztásos módszerrel lenne érdemes meggyógyítani. A vírust pedig a szervezete immunrendszerének kell leküzdeni. Ezért érdemes lenne beadatni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást. Valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan én a 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Úr, Abban kérnénk segítségét, hogy a férjemnek és nekem is diagnosztizált, alacsony konkázatú hpv vírusunk van. A diagnózis 3 évvel ezelőtt született, a férjemnek ugyanis szemölcsök jelentek meg a péniszén és innen indult el a vizsgálódás. Akkor egy orvos azt mondta neki, hogy elvileg 1-2 év alatt az immunrendszere le fogja győzni, viszont a mai napig előfordulnak a szemölcsök. Érdeklődnék, hogy ilyenkor mi a teendő? Milyen orvoshoz kell fordulni? Egyébként vitaminokat is szed, egészségesen étkezik. Köszönettel Pusztai Leonóra"
Kedves Leonóra! A condylomát mindenképpen kezelni kell ahhoz, hogy elmúljon, Erre a fagyasztásos módszer az egyik leghatékonyabb eljárás. A condylomát okozó vírust pedig a szervezete immunrendszerének kell leküzdeni. Ezért érdemes lenne beadatni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást. Valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan én a 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdésem lenne hogy kiderült HPV fertőzött vagyok viszont közben várandós is lettem ! Akadalyoztatva van ebben az esetben a baba élete ? Jelent bármilyen veszélyt rá ? Védő oltásokat jelen helyzetben is kapom !"
Kedves Renáta! A HPV jelenléte nem veszélyezteti a terhesség kiviselését. A Kisbaba megszületése előtt azonban érdemes lenne HPV szűrést végeztetni és ezt követően lehet megmondani, hogy mi a terápiás terv. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"A végbél nyílásom körül es a kezeimen is szemölcs szerű valamik alakultak ki. 5 hónapja nem élek nemi életet."
Kedves Érdeklődő! Mindenképpen érdemes lenne orvoshoz fordulnia a mielőbbi gyógyulás reményében. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Dr. Úr! 12hetes terhes vagyok. Terhességem előtt kiderült, hogy HPV okozta szemölcsöm van. Akkor orvosom a Condyline ecsetelőt írta fel ami használt is. Viszont most ismét megjelent a terhesség alatt. Mit lehet tenni a szemölcs ellen terhesség idején? A fagyasztásban nem hiszek úgy gondolom utána máshol jelenne meg. Válaszát köszönöm."
Kedves Krisztina! Sajnálom, hogy a fagyasztásban nem hisz, pedig ez a leginkább elterjedt és hatékony módja a szemölcsök kezelésének. Lényegesen hatékonyabb, mint egy ecsetelés. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves Dr.Szőnyi György! Óvodai dajka végzettségem is van és P2-es volt a méhnyakrák szűrésem idén év elején és van egy jó indulatú fútószemölcsöm ami néha előjön a kezemen minimálisan egy két pötty. Iszom a homoktövis velőt mert erősíti az is az immunrendszerem és az 1000mg C vitamint,Máriatövist toxikus anyagok elkerülése végett és a fokhagymát HohesC antioxidánsokkal sok gyümölcs és zöldség és a fekete berkenye levét kb 4cl per nap kb 1hónapig plusz a zöld tea ezt és kb évente 1x végigcsinálom a kúrát pár hónapig és a fokhagymát,C vitamint napi szinten szedem próbálok este aludni nappal házi munkát vállalni és normálisan élni,pihenés és elegendő víz,no stressz.A kérdésem az,hogy ha gyermek felügyeletet szeretnék vállalni akkor ez mellett hogy bennem van a véremben a futószemölcs virus az nem adható át a gyermeknek véletlenül pl egy ásítással?hiszen ilyenkor nyál cseppek kerülnek ki a levegőbe és a padlóra is tárgyakra akkor is ha elfordulok.Kezemre gumikesztyűt húzzak ?milyen munkát vállalhatok így?amíg P2-es a méhnyakrák szűrés eredménye addig nem kell aggódni?35éves kortól írták,hogy kialakulhat a méhnyakrák és jövőre megint megyek kb Március környékén méhnyakrák szűrésre addigra be lesz adatva az összes oltásom. SOS!Az orvos évek óta P2-es eredményt ad a méhnyakrák szűrésen.Igen eljárok rendszeresen szűrésekre oltásokra és remélem nem lesz bajom.üdvözlettel:Hajni"
Kedves Hajni! A nőgyógyászati területen észlelt HPV okozta elváltozások és a futószemölcs teljesen eltérő tulajdonságokkal bír és különböző dolgokat okoz. Egy azonban bizonyos, ásítással, cseppfertőzéssel egyik sem terjed, így aggodalomra nincsen ok. Azonban a futószemölcsöktől mindenképpen szabaduljon meg, azt bőrgyógyász el tudja távolítani. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Úr. Legnagyobb megdöbbenésemre HPV szemölcsök vannak a nemi szervemen.kaptam rá ecsetelőt, de nem hiszem, hogy jó lesz. A fagyasztás, nyilván hatásos, viszont mivel kényes területen van nagyon fájdalmas? A bőrgyógyász szerint a férjem megcsalt a nőgyógyász szerint akár én is közösülhettem hordozóval évekkel ezelőtt,csak most jött ki. 5,5 éves kisfiam van, tehát ez régi dolog akár Mi erről a véleménye? Köszönettel egy 34 éves nő"
Kedves Ivett! A fagyasztás mindenképpen hatékony és fájdalmatlan eljárás, az ecsetelés pedig bizonytalan eredményt hoz, így azt semmiképpen nem ajánlanám. A fertőzés forrását tekintve a nőgyógyászával értek egyet, azaz bármelyikük hordozó lehet éveken keresztül és tünetmentesen. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves Doktor úr! 18 éves vagyok, Azzal a kérdéssel keresem fel, hogy kb.3 hete a nemiszervemtől 5cm-re észleltem szemölcsöket! Azóta volt egy abortusz mütétem és bele is irták a papírba hogy condylómás csomó található. Kérem mondjom nekem valamit hogyan tudnék ebből ki gyógyulni?! Válaszát előreis köszönöm!"
Kedves Adrienn! A condylomát fagyasztásos módszerrel érdemes eltávolítani. A condylomát okozó vírust pedig a szervezete immunrendszerének kell leküzdeni. Ezért érdemes lenne beadatnia a 9 komponensű HPV elleni védőoltást. Valamint minden olyan táplálékkiegészítő, antioxidáns, vitaminkészítmény jó, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan én a 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. A hüvelyben pedig használjon 3 hónapig Papilocare vagy Deflagin-Q hüvelygélt. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Jó reggelt.4ève szenvedek folyással .a fèrjem eredmènye negatív...nagyon sok kúpot használtam már..mellette grapfruit.aloe vera.termèkeket. Rengeteg antibiotikumot kaptam.a citologiám eredmèny UreaplasmaDNS(+),>10000korokozó minta. Köszönöm segitsègèt."
Kedves Ivett! Amennyiben a kezeléseken túl van, erősítse a hüvelyének az ellenállóképességét. Erre jó lehetőség a Laktofeel gél és a Gynofloor hüvelytabletta együttes alkalmazása 6 estén keresztül. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Lehet e hpv -vel boxolni?"
Kedves Érdeklődő! Lehet, csak vigyázzon magára... Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Úr! Ket hete az urologusom a húgycsövem vegeben kisebb szemolcsot vett eszre, ami kicsit kilogott, ezert nem is sejtwttem, hogy az hpv szemolcs lehet. A szemolcsot kis mutettel kimutotte. Írt fel isoprinosine-t. Egy hét múlva kontroll. Új párommal használtunk óvszert. Csak kètszer eltunk nemi eletet, egyszer orálisan egy rovid ideig. Kérdésem az lenne, hogy mennyi az esély arra, hogy párom elkapta a vírust ugy, hogy mashol nem volt szemölcsöm, és hogy ennyire bent volt a szemölcsa hùgycsőben. Valamint az is èrdekrlne, hogy mennyi az esély arra, hogy óvszerrel egyáltalán nem fogom őt megfertőzni? Vagy mindig lesz kis rizikó erre? Természetesen párom el fog menni rákszűrésre, hpv tipizálásra, egy otthon elvègezhető hpv tesztet is rendeltunk. Az is érdekelne, hogy wc-n keresztül elkapható e. (35 eves ferfi) Válaszát előre is köszönöm"
Kedves Érdeklődő! A vírus szexuális úton terjed, de az nem biztos, hogy az együttlét alatt biztosan átadja a partnernek a vírust. Erről szűrővizsgálattal lehet megbizonyosodni. Az óvszer védelmet jelent, de nem 100%-os. Érdemes lenne mindkettőjüket leszűrni, utána pedig mindkettőjüknek javasolt lenne megkapni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást is! Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves Doktor Úr! A cytológiám tavaj novemberben p1 es lett. Most voltam cytológiai vizsgálaton mert kijöttek rajtam kivül belül kinövések. A cytológia eredményem lsil hpv gyanus lett és a hpv tipizálás pozitiv HR Magas kockázatú 31 es típust mutatott ki. Belül kiműtötték elekrosebészeti műszerrel meg kivül is a condylomákat, tíz napja történt a műtét, egy hete szedem az isoprinosinet is, éscméhszájsebet is diagnosztizáltak. A mütét utan eszrevettem hogy maradtak még condylomák amiket nem műtöttek ki azt most ecsetelem. Mi a további teendő velem hogy a tipizálás 31 es hpvt mutatott tekintettel arra h méhszájsebem is van. Mivel lehetne teljes gyógyulást elérni nálam mert még gyermekem sincs... Köszönöm előre is a válaszát. Franciska"
Kedves Franciska! Az ismételten megjelent illetve megmaradt conylomákat fagyasztásos módszerrel lenne érdemes meggyógyítani. A vírust pedig a szervezete immunrendszerének kell leküzdeni. Ezért érdemes lenne beadatni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást. Valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan én a 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves György, tud ajánlani olyan bőrgyógyászt, aki fagyasztásos módszerrel szünteti meg a HPV-szemölcsöket? Köszönöm, és üdv! Péter"
Kedves Péter! Igen, keresse Dr. Poór Adrienn vagy Dr. Szakonyi József kollégámat a G1 Intézetben (+36 1 437 0296)! Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Ur! Korulbelul 1 eve eszrevettem a nemiszervemen, illetve a felette levo bor reszen apro kis szemolcsoket. Elmentem orvoshoz aki ecsetelot ajanlott. Kezelest kovetoen eltuntek, most azonban ujra megjelent a szemolcs es a velbeltaj koruli reszen egy kisebb es egy nagyobb csomot veltem felfedezni. Jelenleg nemetorszagban dolgozom majd csak masfel honap utan utazom haza es csak ezt kovetoen tudok elmenni orvoshoz. Esetleg tudna valamit tanacsolni? Nagyon aggodom emiatt. Udvozlettel, Akos."
Kedves Ákos! Az ismételten megjelent conylomákat fagyasztásos módszerrel lenne érdemes meggyógyítani. A vírust pedig a szervezete immunrendszerének kell leküzdeni. Ezért érdemes lenne beadatni a 9 komponensű HPV elleni védőoltást. Valamint fogyasszon olyan táplálékkiegészítőt, antioxidánst, vitaminkészítményt, ami az immunrendszer hatékonyságát növeli. Célirányosan én a 2000 mg C vitamint, Bio-Seleniumot, Cinket szoktam javasolni egy általános vitaminkomplex mellé. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Tisztelt Doktor Úr! Hosszan tartó fertőzés miatt a húgycsövem felmaródott és folyamatosan marja a vizelet. Sokáig elhanyagoltam emiatt lett ez a szövődménye. Gombát is találtunk a hólyagban tükrözéskor amit a labor nem mutatott ki. Évekig jártam szűrésekre mindig negatív volt minden majd évek után mégis találtunk ureaplasmát és steptococcust. Miért lehet az,hogy nem mutatja ki a teszt majd utánna évekre rá mégis, ha nem volt közben senkim? Nem jön meg lassan fél éve 21 éves vagyok. Lehet ennek oka a baktériumok által kiváltott petevezeték elzáródás? A szájban is fehér/piros pár nap alatt elmúló foltok vannak. Esetleg lehet száj hpv. vagy más? Mennyire bízhatok akkor a laborban? Sok tesztem negatív mégsem nyugtat meg ezek után. Gyermeket szeretnék és át se akarok semmit adni a jelenlegi páromnak hiszen ő már végleges párom. Túl vagyok már több doxicilin és summamed kúrán is. Lefogytam 20kgt és teljesen elkeseredtem. Alhasi görcseim és hőemelkedésem van állandóan. Köszönöm a válaszát."
Kedves Hölgyem! A leírtak sajnos nagyon általánosak, ezért érdemi segítséget így nem tudok adni. Kezelőorvosai gondolom, hogy megfontoltan választották ki a megfelelő terápiát. Ezzel együtt, ha bizonytalanságot érez, érdemes felkeresnie egy másik szakorvost másodvélemény kérésére. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Kedves György! Fél éve küzdök a problémával. Tüneteim:sok folyás, de nem büdös, viszjetés, fájdalmas vizelés, nenstruáció előtt, alatt erősebb tünetek, vizeletcsepegés, szex utáni pecsételő, rózsaszín vérzés. Vizsgáltak hüvelyi fertőzésre, hasi, hüvelyi urh-t csináltak, voltam urológusnál kétféle tenyésztésen, majd citológia, és hüvelyi mikrobiológiai tenyésztés gombára gyulladás végett. Minden negatív lett. Citológia eredménye P2.Méhszájseb nincs. A tünetek ugyanúgy fennállnak. Használt tabletták, kúpok:Monural, Fluomizin, Cifran, Betadine kúp, Beliema Idelyn hüvelytabletta, Canesten hüvelykúp, Feminella hüvelykúp, mindezekkel együttesen tőzegáfonya szedése, Walurinal max, Urostemol Femina, Béres csepp, Magnerot, C-vitamin, Lizin C, és egyszer sajnos felelőtlenül beszedett gyermekem antibiotikumja Ospemax talán. A következő lépés a HPV szűrés lenne. Mennyi egy körzeti orvosnál az ára s ott megtalálhatjuk-e a problémát?Sajnos nálam már volt egyszer egy Nem Azonosított pozitív típusa. Köszönettel egy aggódó fiatal anyuka"
Kedves Hö9lgyem! A HPV vizsgálat ára 8-15.000 Ft között változik, attól függően, hogy mennyi törzsre és milyen módszerrel történik a tipizálás. Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György
"Jó napot kívánok. Ferik Anett vagyok. A mult hónapban egyáltalán nem jött meg. Május 4 étől vagyok meg azóta folyamatosan....És szeretném meg kérdezni hogy miért????"
Kedves Anett! Az elhúzódó vérzés hátterőben lehet hormonális szabályozási zavar, cysta, perzisztáló tüsző, gyulladás és még sok egyéb ok, ezért mindenképpen orvosi vizsgálatrea lenne szüksége! Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György